ПРОБЛЕМИ СА ВОДОСНАБДИЈЕВАЊЕМ У ИСТОЧНОЈ ИЛИЏИ И ИСТОЧНОМ НОВОМ САРАЈЕВУ

1039

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у протекла 24 часа није било рођених беба. Љекарску интервенцију затражило је 12 пацијената.

Територијална ватрогасна јединица Источно Сарајево у протекла 24 часа није имала интервенција.

Из КП „Водовод и канализација“ А.Д. Источно Сарајево обавјештавају кориснике да су ове године суочени са најтежом хидролошком ситуацијом од почетка пословања предузећа.

-Као посљедица дугог сушног периода, дошло је до смањења издашности на изворишту Тилава са којег се снабдијевају Општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа. Издашност изворишта Тилава смањена је са максималних 220 л/с на 74 л/с које није забиљежено од успостављања водоводног система Источно Сарајево, што је недовољно да би се снабдијеле двије општине на којима је просјечна дневна потрошња 140-150 л/с, а просјечна ноћна 80 л/с – наводи се у саопштењу.

С обзиром на то да се до сада нису сусретали са оваквом ситуацијом, из „Водовода и канализације“ Источно Сарајево поручују да ће у наредном периоду евидентирати све критичне тачке које су имале проблема са снабдијевањем и уложити све расположиве ресурсе за изналажење рјешења како се овакви проблеми не би дешавали у будућности.

Посљедица пригушења је смањење притиска и дотока воде у насељима која су на гравитационом цјевоводу – улице Цара Лазара, Цара Душана, дио Карађорђеве, дио Вука Караџиђа, дио насеља Топлик, Доње Младице и мањи дио улица Спасовданска и Хиландарска, као и осталим потрошачима који су на пумпним станицама и резервоарима, осим потрошача који се снабдијевају са резервоара „Криж“, попут Болнице „Србија“.

Јавност ће бити обавијештена о свим активностима које предузеће буде спроводило с циљем рјешавања постојећих проблема.

На Младичком Пољу, у општини Источна Илиџа од 8:00 часова дошло је до прекида електроснабдијевања.

Екипе су на терену и раде на отклањању квара.

Због изградње мале-хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници наизмјенично се саобраћа једном траком на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново.