СОКОЛАЦ- Акција „Безбједна вожња у зимским условима“

417

Ауто-мото савез /АМС/ Републике Српске организовао је данас на Сокоцу бесплатну контролу техничке исправности уређаја на моторним возилима и припремљености возила за зимске услове.
Предраг Ликокур из АМС-а Српске рекао је новинарима да ова акција подразумијева контролу квалитета расхладне и кочионе течности, пуњења акумулатора, исправности свјетлосно-сигналних уређаја, плинских инсталација, пнеуматика.

„Најчешће неисправности су ситнице на свјетлосно-сигналним уређајима, незадовољавајућа исправност код кочиног уља и вриједност расхладне течности, што је поготово потребно возачима на Романији, гдје је често јако ниска температура“, навео је Ликокур.

Он је апеловао да возачи квалитетно припреме возило за зиму и буду опрезни јер се често саобраћајне незгоде догоде због ситница за које је требало одвојити пар минута.

Ликокур је додао да је данашња акција „Безбједна вожња у зимским условима“ организована у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, Министарством саобраћаја и веза Републике Српске и „Оптима групом“, те да се реализује сваке године.

Секретар Ауто-мото друштва Соколац Добривоје Амовић рекао је да ће током данашње контроле бити провјерено да ли су возачи замијенили зимске гуме, да ли дубина шара на газећем слоју одговара прописима, да ли течност за хлађење мотора може издржати до минус 30 степени Целзијусових, с обзиром на то да на овом подручју често температура пада до тог подиока, те да ли вискозност/густина/ уља на кочницама одговара зимским условима.

Сокочанка Милица Дангубић сматра да је ова акција веома значајна, посебно за почетнике, с обзиром на услове вожње у зимским условима на подручју Романије.

/Срна/