СОКОЛАЦ- Одлична сарадња са донаторима у набавци медицинске опреме

448

Општина Соколац је примјер добре сарадње са менаџментом Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“, међународним донаторима и агенцијама, али и Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске када је ријеч о набавци опреме и борби против пандемије, изјавио је Срни начелник Милован Бјелица.

Бјелица је навео да је вриједност овогодишњих донација соколачком Дому здравља износи већа од 370.000 КМ.

Он је подсјетио да је Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске у септембру из Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ упућена молба за помоћ у опреми, те да су тражени мобилни ултразвучни апарат и санитетско возило.

Почетком децембра Развојни програм УН /UNDP/ донирао је ултразвучни апарат чија је вриједност 20.000 евра.

Санитетско возило „пежо“, вриједности око 92.000 КМ без пореза на додату вриједност, набављено у оквиру Хитног пројекта ковид 19, биће испоручено Дому здравља 5. јануара, како је наведено у одлуци Владе Републике Српске 16. децембра.

Бјелица је изразио задовољство што је успјешно ријешен проблем санитетских возила, али и друге опреме, те навео да се на овоме неће стати.

„Половином јануара очекујемо да буде испоручен и савремени дванаестоканални ЕКГ апарат финансиран од Амбасаде Јапана“, рекао је Бјелица, истичући да пријатељи из ове земље Далеког истока одавно помажу соколачки Дом здравља, те да су недавно поклонили два санитетска возила.

Наредне године планиран је наставак пројекта енергетске ефикасности, чији је циљ уређење фасада и утопљавање зграда Дома здравља и побољшање гријања.

„У име суграђана и руководства и љекара Дома здравља Др Љубомир Ћеранић, захваљујем UNDP-у, Амбасади Јапана и јапанском народу, те Влади Републике Српске за огромну подршку у борби против пандемије вируса корона“, рекао је Бјелица.

Бјелица је додао да се тренутно ради на набављању рендгенског апарата и опреме за лабораторију.

/Срна/