СОКОЛАЦ- Анамарија Каностревац ђак генерације СШЦ „Василије Острошки“

533

Анамарија Каностревац проглашена је за ученика 57. генерације соколачког Средњошколског центра „Василије Острошки“ и она је једини „вуковац“ у завршним разредима ове школе.

Директор овог Средњошколског центра Мирослав Максимовић рекао је Срни да ће сутра градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић примити ђаке генерације из свих градских општина, укључујући и Соколац, и уручити им прикладне награде.

Он је додао да ће и Средњошколски центар на Сокоцу, у оквиру кога дјелује и Подручно одјељење на Хан Пијеску, наградити ученика генерације, као и остале најбоље ученике у овој генерацији.

Максимовић је нагласио да за упис у прве разреде у соколачком Средњошколском центру има мјеста за 120 ученика.

Он је подсјетио да први уписни јунски рок траје од 14. јуна, а јулски уписни рок од 5. до 16. јула.

Према плану уписа, у прве разреде ове средње школе у наредној школској 2021/2022. години могу да упишу четири одјељења на Сокоцу и једно одјељење на Хан Пијеску.

Будући средњошколци моћи ће да се опредијеле за гимназију општег смјера/по једно одјељења на Сокоцу и на Хан Пијеску/ и по једно одјељење гимназије рачунарско–информатичког смјера, те за занимања економски техничар и шумарски техничар на Сокоцу.

Максимовић је истакао да је наставни програм у овој школској години реализован у складу са мјерама заштите у вријеме пандемије вируса корона, као и код осталих средњих школа у Српској.

Настава за 87 матураната соколачког Средњошколског центра завршена је 11. маја, док ће за остале остале ученике бити завршена 8. јуна.

У соколачком Средњошколском центру „Василије Острошки“ у овој школској години наставу су пратила 372 ученика.

/Срна/