СОКОЛАЦ- Два злата за младе боксере „Гласинца“

147

Чланови Боксерског клуба „Гласинац“ са Сокоца освојили су двије златне медаље на Појединачном првенству Републике Српске у боксу у Милићима, а Марија Амовић проглашена је за најбољу такмичарку у омладинској категорији.

Амовићева је побиједила Милицу Гудељ из Боксерског клуба „Пит бул“ из Требиња у категорији омладинке до 60 килограма и постала првакиња Српске, рекао је Срни тренер „Гласинца“ Предраг Бартула.

Њен клупски колега Александар Вељовић освојио је златну медаљу у категорији јуниори 50 килограма, побиједивши у финалној борби Филипа Продановића из Боксерског клуба „Кум“ из Братунца.

Бартула је изразио задовољство постигнутим успјехом младих боксера „Гласинца“ који иду стопама репрезентативца Републике Српске и БиХ Луке Вељовића.

Он је подсјетио да је Вељовић тренутно са репрезентацијом Србије на Златибору, гдје теку припреме за Европско првенство, које почиње 10. новембра у Будви.

На Појединачном првенству Републике Српске, које је одржано протеклог викенда у Милићима, учествовали су сви клубови из Српске, а најуспјешнија је била „Славија“ из Бањалуке.

/Срна/