СОКОЛАЦ- Делегација Високих студија безбједности и одбране Србије на „Новом Зејтинлику“

78

Делегација Високих студија безбједности и одбране Универзитета одбране Србије посјетила је јуче Српско војничко гробље Нови Зејтинлик на Сокоцу, гдје је положила вијенац, те Манастир Светог великомученика Георгија на Равној Романији.

У делегацији су били полазници 13. генерације Високих студија безбједности и одбране, генерали Војске Србије, парламентарци, представници Владе Србије, шефови кабинета предсједника Владе Ане Брнабић, министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Николе Селековића, министра одбране Милоша Вучевића и помоћници министара у Влади Србије.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је новинарима да ће ова делегација посјетити Народну скупштину и Владу Републике Српске, предсједника Републике, Предсједништво БиХ, Команду Оружаних снага и Министарство одбране у Савјету министара, град Источно Сарајево и Олимпијски центар „Јахорина“.

„Долазак делегације из Србије је веома значајан за наше подручје и Републику Српску“, рекао је Бјелица.

Он је додао да је ово четврта генерација полазника Високих студија безбједности и одбране, која приликом посјете БиХ и Републици Српској обилази Српско војничко гробље Нови Зејтинлик, манастир на Равној Романији и општину Соколац.

/Срна/