СОКОЛАЦ- За рад зимске службе предвиђено 250.000 КМ

547

Општина Соколац је Нацртом буџета за 2021. годину, који ће се наћи пред одборницима почетком наредне седмице, предвидјела 250.000 КМ за рад зимске службе.

Према програму зимског одржавања улица, насеља, локалних и некатегорисаних путних праваца, укупна дужина улица за чишћење од снијега у градском насељу је више до 27.100 метара, а ван градског подручја око 324 километра, од чега је 90 километара асфалтног и 234 километра макадамског коловоза.

Зимска служба ће у градском подручју, како је предложено, дати приоритет у чишћењу од снијега 30 улица, те саобраћајницама трећег реда у насељима Мајдани, Соколачке њиве, Ћилимара и Брезјак.

За рад зимске службе на градском и ванградском подручју биће потребно око 20 тона соли и по 50 метара кубних фракције и шљаке.

Према раније потписаном оквирном споразуму, путеве на подручју општине Соколац и ове зимске сезоне одржаваће предузеће „Романијапутеви“, наведено је у Програму зимског одржавања локалних путева на подручју ове општине.

Одржавање проходности у зимској сезони магистралних и регионалних путева који пролазе подручјем општине Соколац у надлежности је Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ и односи се на магистралне путеве Соколац-Жљебови-Пећник, Соколац-Подроманија-Равна Романија, Соколац-Бјелосављевићи-Стјенице и регионални пут Соколац-Кнежина-Ишерић брдо.

Програм рада зимске службе припемило је Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Соколац.

/Срна/