СОКОЛАЦ- Леонтина пјесмама одушевила дјецу

196

Познати композитор и извођач поп музике за дјецу Леонтина Вукомановић из Београда одржала је концерт за дјецу на Сокоцу и одушевила малишане окупљене данас на платоу код градске фонтане.

Леонтина, која је и оснивач дјечијег хора „Чаролија“, изразила је задовољство посјетом Сокоцу у оквиру мини-турнеје по источном дијелу Републике Српске.

Она је у разговору са новинарима рекла да је за дјецу компоновала пјесме међу којима су еколошки, светосавски, празнични и школски репертоар, а да од 15. маја /Дана породице/ репертоар обликује према породици.

„Зато су на данашњем репертоару песме Браћу не доносе роде, Сви треба да знају шта дугарство значи и све оно што чини свакодневицу детета у друштву људи који су на неки начин повезани“, навела је Леонтина.

Он је истакла да је у вријеме појаве нових трендова у музици одлучила да се ухвати у коштац са том проблематиком и понуди културни садржај примјерен њиховом психо-физичком одрастању.

Према њеним ријечима, трендови у музици су саставни дио сваког новог доба и против тога се није могуће борити, али дјеци треба понудити више различитих и културних садржаја како би се кад одрасту окренула правим вриједностима.

Леонтина је рекла да очекује да ће до краја године објавити албум „Звезде певају чаролију“, на којем пјесме изводе позната имена српске поп сцене, те додала да ће након тога почети да ради на националној „Песмарици“, која ће бити објављена крајем јануара сљедеће године.

Организатор Леонтининог концерта је соколачка Установа за културу „Перо Косорић“ и „Иницијатива 22“ из Београда.

Покровитељ овог музичког догађаја је соколачко Шумско газдинство „Романија“.

/Срна/