СОКОЛАЦ- Ванредна сједница прекинута, наставак у четвртак

255

Пета ванредна сједница Скупштине општине Соколац на којој је требао бити разматран Нацрт ребаланса буџета општине Соколац за 2022. годину, као и Нацрт буџета општине Соколац за 2023. годину, прекинута је данас одлуком одборника.

Предсједник Скупштине општине Соколац, Сретко Марјановић, навео је да је шеф Клуба одборника СНСД-а Ђорђе Радић предложио да се данашња сједница прекине због тога што, из оправданих разлога, није био присутан начелник Милован Бјелица, који је предлагач ових важних докумената.

„Одборници СНСД-а сматрали су да је неозбиљно отворити било какву причу, о Нацрту ребаланса буџета општине Соколац за текућу годину и Нацрту буџета општине Соколац за наредну годину, и поред тога што је начелник Бјелица дао овлаштење начелнику Одјељења за привреду и финансије општине Соколац, Митру Пржуљу, да може да заступа предложене документе“, истакао је Марјановић.

Шеф клуба одборника СНСД-а Ђорђе Радић, на чији приједлог је и прекинута сједница, констатовао је да је буџет најважнији документ једне општине.

„Према нацртима ребаланса буџета за ову и буџета општине Соколац за 2023. годину, има много питања на која не може одговорити нико осим начелника. Самим тим, да не би улазили у процедуралне проблеме, да Нацрт ребаланса буџета не прође и да дође до потешкоћа око буџета за сљедећу годину, сложили смо се да је најбоље да се сједница одгоди, док буде начелник здравствено способан да присуствује и да нам да одговоре око буџета који је најважнија ставка у нашем раду, односно функционисању општине Соколац“, додао је Радић.

Пета ванредна сједница Скупштине општине Соколац биће настављена у четвртак, 22. децембра у 9 часова.

/Инфо центар Соколац/