СОКОЛАЦ- Одржано превентивно предавање о вршњачком насиљу

235

Припадници Полицијске станице Соколац данас су одржали предавање за ученике првог разреда Средњошколског центра „Василије Острошки“, у оквиру превентивне кампање „Буди сигма, заустави/пријави насиље“, гдје су их упознали о вршњачком насиљу, начину испољавања и посљедицама које оставља на жртве.

Примарни циљ кампање јесте и унапређење комуникације и сарадње са представницима школских установа, родитељима и ученицима, како би се побољшало међусобно повјерење, уочили конкретни проблеми, идентификовали конфликтни појединци, а све са циљем спречавања ескалације вршњачког насиља, саопштено је из Полицијске станице Соколац.

Предавање су одржали замјеник командира Полицијске станице Соколац Владо Неђић и вођа саобраћајног сектора Бранислав Ерић.

Директор соколачког Средњошколског центра „Василије Острошки“ Дејан Боровчанин рекао је новинарима да су у посљедње вријеме ученици ове установе имали више предавања и активности с циљем превенције вршњачког насиља, те да је генерално гледано добро стање у овом средњошколском центру.

„Имали смо пар појединачних случајева вербалног и психичког вршњачког насиља. Педагошка служба је дјеловала правовремено и професионално и сматрамо да смо те проблеме ријешили“, истакао је Боровчанин.

Он је истакао да је ово јасан показатељ да у школи морају превентивно дјеловати и зато само у мјесец дана имају два екстерна предавања о превенцији вршњачког насиља.

/Срна/