СОКОЛАЦ- Првакиња Драме Народног позоришта одушевила соколачке малишане

179

Првакиња Драме Народног позоришта у Београду Нада Блам извела је данас за малишане соколачког вртића представу за дјецу „Нака Супербака“, а у касним поподневним часовима ће представом увесељавати и соколачке основце, чија је порука да се сваки проблем може ријешити без насиља.

СОКОЛАЦ, 5. ОКTОБРА /СРНА/ – Првакиња Драме Народног позоришта у Београду Нада Блам извела је данас за малишане соколачког вртића представу за дјецу „Нака Супербака“, а у касним поподневним часовима ће представом увесељавати и соколачке основце, чија је порука да се сваки проблем може ријешити без насиља.

Глумица је изразила задовољство због свог доласка на Соколац, гдје је и раније гостовала и нагласила да је позориште у коме сада игра мобилно, што значи да чак и вечерње представе за одрасле могу да се играју у било ком простору, с обзиром на то да је „сцена све гдје се глуми и има публике“.

Бламова је рекла да су све представе које је одиграла ове седмице у оквиру Недјеље дјетета дивно примљене, а циљ је подстицање емпатије и превенција вршњачког насиља, којима на дјеци прихватљив начин говори шта је добро, а шта није.

Она је нагласила да је представа прилагођена малишанима, састављена од текстова групе дјечијих аутора, при чему су изабрани елементи који су прилагођени узрасту мале дјеце.

Вршилац дужности директора у овом вртићу Мирјана Субашић нагласила је да су малишани узраста старија и средња вртићка група, уживали у данашњој интерактивној представи у којој су и сами учестовали одговарајући и постављајући додатна питања Наки Супербаки.

/Срна/