СОКОЛАЦ- Прослављен Митровдан уз наду да ће година бити позитивно завршена

205

Генерални директор „Шума Српске“ Славен Гојковић рекао је данас на Сокоцу, гдје су то јавно предузеће прославило крсну славу Митровдан, да сматра да ће до краја године „Шуме“ исказати позитиван резултат, упркос великим потешкоћама.

Гојковић је навео да су различити показатељи пословања шумских газдинстава која дјелују као организационе јединице у оквиру „Шума Српске“ и да ће зато „према изјави министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске, директорима газдинстава која нису пословала позитивно у првих шест мјесеци и у девет-десет мјесеци нису успјели да побољшају резултате, захвалити на сарадњи“.

Он је изјавио новинарима да је тако договорено на сједници Надзорног одбора, који је дао пуну подршку генералном директору да иде „у том правцу и сигурно ће бити кадровских промјена“.

Гојковић је рекао да су у првих шест мјесеци ове године „Шуме“ имале веома лоше пословање, али да су се поправиле и да сматра да ће до краја године исказати позитиван резултат, иако су потешкоће биле велике.

Он је навео да је првих пола године био веома кишан период због чега није могла да се оствари планирана производња.

Гојковић је рекао да су на недавно одржаној сједници Надзорног одбора „Шума Српске“ разматрани многи кораци које треба предузети да би у овом дијелу године остварили боље пословне резултате.

„Једна од битних ствари је да смо у овој години почели са примјеном новог информационог система који би требало да у идућој години профункционише у пуном капацитету и да покаже све предности које су замишљене са новим информационим системом“, истакао је Гојковић.

„Шуме Републике Српске“ прославиле су крсну славу Митровдан у Главној дирекцији предузећа на Сокоцу уз присуство представника шумских газдинстава, пословних пријатеља и сарадника, те представника политичког и друштвеног живота општине.

/Срна/