СОКОЛАЦ- Све спремно за дочек око 850 ђака

379

У Основној школи /ОШ/ „Соколац“ све је спремно за почетак нове школске године за око 850 ученика, од којих је 87 првачића, у централној школи на Сокоцу и два подручна одјељења, у Кнежини и на Равној Романији“, рекао је Срни директор ове установе Ђорђе Рајић.

Рајић је рекао да нова школска година почиње у сриједу, 1. септембра, као и у осталим школама у Српској, без подјеле у групе, те да ће часови трајати по 45 минута уз мали и велики одмор.

Он је нагласио да ће бити организован и продужени боравак за четири групе ђака од првог до трећег разреда у адаптираним просторијама у близини школе.

Он је најавио да ће за првачиће бити организован свечани пријем на којем ће им бити уручени бесплатни уџбеници, а на које, како је рекао, право имају и ученици из вишечланих породица, односно треће и свако наредно дијете, ученици од првог до четвртог разреда и одлични ученици из четворочланих породица.

Рајић је подсјетио да су још на снази све препоруке и епидемиолошке мјере Републичког и општинског штаба за ванредне ситуације донесене с циљем заштите од ширења вируса корона.

/Срна/