СОКОЛАЦ- Сутра представљање новог јавног позива за набавку механизације

192

На Сокоцу ће сутра бити представљен нови јавни позив за додјелу бесповратних средстава за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње у оквиру пројекта подршке Владе Мађарске пољопривредницима у Српској.

Механизација и опрема биће представљени пољопривредницима од 9.00 до 11.00 часова на платоу полигона код Ватрогасног дома, речено је Срни у општинском Одјељењу за привреду и финансије.

За набавку механизације Фондација за одрживи развој „Прогрессус“ расписала је други јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредним произвођачима и прерађивачима за набавку механизаиције, опреме и алата „БРП-23“, за који је крајњи рок за подношење пријава продужен до 4. новембра.

Фондација „Прогрессус“ спроводи програм помоћи пољопривредницима у Републици Српској, који се релизује у сарадњи Владе Мађарске и Владе Републике Српске.

Субвенција Влада Мађарске по кориснику је максимално 25.000 евра или до 70 одсто вриједности набављене машине или прикључка.

Помоћ пољопривредницима у Републици Српској договорили су 2021. године премијер Мађарске Виктор Орбан и тадашњи српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

/Срна/