ЋОСИЋ: УСПЈЕШАН САСТАНАК СА ЗАМЈЕНИКОМ ДИРЕКТОРА КОМПАНИЈЕ “SYNOHYDRO B7”

223

У оквиру службене посјете Кини градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић учестовао је данас на састанку, у кинеском граду Ченгду, са замјеником директора компаније „Synohydro B7“  Wang Jianfeng-ом и његовим сарадницима, те том приликом потврдио досадашњу и најавио наставак сарадње града Источно Сарајево и ове компаније.

„Сигуран сам да ће посјета компанијама као што су “PowerChina” и “Synohydro B7” бити успјешна за град Источно Сарајево“, навео је Ћосић.

Како је казао, важно је и провјерљиво истаћи да је “Synohydro B7” компанија која се налази међу 100 највећих кинеских компанија, запошљава 12.000 радника и дјелује у оквиру компаније “PowerChina” која је највећа енергетска компанија у Кини, те броји више од 300.000 запослених радника.

Према Ћосићевим ријечима, “Synohydro B7” из Ченгдуа је, између осталих, реализовала пројекат изградње највише бране на свијету висине 305 метара у Кини, а портфолио њихове компаније је изградња аутопутева, вјетро и соларних електрана, хидроелектрана, станоградња, те пројекти пречишћавања ријека.

Састанку је присуствовао и начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић.