СОКОЛАЦ- Сутра сабор старог српског изворног пјевања

197

На Сокоцу ће сутра бити одржан Први сабор старог српског изворног пјевања „Романијо, док ти име траје, чуваћемо твоје обичаје“ на коме организатор очекује долазак више од 40 пјевачких група и удружења и четири гуслара из Србије, Црне Горе и Репулбике Српске.

Миленко Ковач, предсједник Удружења српског изворног пјевања „Гласинац-Томо Боровина“, рекао је Срни да ће Сабор бити одржан у порти цркве Светог пророка Илије, а у случају лоших временских услова манифестација ће бити одржана у Парохијом дому на Сокоцу.

Он је навео да се долазак учесника очекује у 14.00 часова, а након тога ће бити организован дефиле из порте цркве Светог пророка Илије улицама Данила Ђокића и Цара Лазара.

Из Удружења српског изворног пјевања „Гласинац-Томо Боровина“ позвали су грађане Сокоца и сусједних општина да сутра присуствују Сабору „Романијо, док ти име траје, чуваћемо твоје обичаје“.

Организатор сабора је соколачко Удружење „Гласинац-Томо Боровина“ уз помоћ локалне Установе за културу „Перо Косорић“.

Ковач је захвалио спонзорима и привредницима општина Соколац, Хан Пијесак и Рогатица који су помогли одржавање ове манифестације.

Он је рекао да је ово удружење основано прије непуну годину дана и има бројне наступе на оваквим маинфестацијама у региону, а међу најдражим награма су им двије за освојена прва мјеста и свеукупног побједника на Сабору изворне пјесме у Аранђеловцу 25. јула.

/Срна/