СОКОЛАЦ- У Планинарском друштву „Гласинац“ још један оспособљен водич

249

Планинарско друштво „Гласинац“ добило још једног оспособљеног планинарског водича, чиме је учинило још један искорак у развијању концепта да има водиче у свим сегментима дјеловања.

Ријеч је о планинару Предрагу Добриловићу, који је сада добио звање планинарски водич три-Б категорије и у љетним условима водиће групе на надморску висину до 4.000 метара.

„Трудимо се да наше друштво има све лигитимне и добро обучене људе, који ће радити са посјетиоцима, планинарима, љубитељима природе и да на најбољи начин одговоримо на жеље група које ће нам долазити“, рекао је Добриловић Срни.

Према његовим ријечима, у склопу програма обуке учесници су имали прилику да се упознају о различитим теоријским темама и о практичном раду на терену.

Планинарско друштво „Гласинац“ већ има два обучена члана за маркирање стаза.

Оспособљавање се одвијало у Центру за обуку планинских водича Сопотница, недалеко од Пријепоља од 27. септембра до јуче, у оквиру реализације пројекта „Јачање пешачког коридора у прекограничној области Србије и БиХ – е-кроспас“.

Пројектни партнери су Планинарски савез Србије, Планинарско друштво Коњух из Тузле, Туристичка организација Ужице и Министарство просторног уређења и заштите околине Тузланског кантона.

Планинарско друштво „Гласинац“ основано је на Сокоцу 2009. године и спада у ред најактивнијих у Републици Српској по броју организованих манифестација, реализовању пројеката и похода на друге планинарске дестинације.

/Срна/