СОКОЛАЦ- Џудистима за изградњу новог објекта за тренирање потребно 120.000 КМ

182

Соколачки Џудо клуб „Олимпик“, који по броју медаља и учешћа на такмичењима спада у ред успјешнијих у Републици Српској, планира изградњу монтажног објекта за тренинге с циљем развоја и опстанка овог спорта на Сокоцу, за шта им је потребно 120.000 КМ.

Тренер Џудо клуба „Олимпик“ Милорад Ђуровић рекао је Срни да су у Клубу дошли на идеју о изградњи објекта за рад са младима имајући у виду да је у урбанистичком плану тог дијела соколачког насеља предвиђено рушење зграде старе полицијске станице у којој сада тренирају.

Он је навео да у просторији од 50 метара квадратних тренира 40 чланова Клуба, да имају још три помоћне просторије, али да би рјешење била изградња засебног објекта који ће помоћи развој џудоа на Сокоцу.

„Објекат ће имати џудо салу од 200 метара квадратних са планираних 120 метара квадратних подлоге за тренирање, двије свлачионице, теретану, канцеларију, два тоалета и простор за одлагање опреме Тениског клуба Соколац, који је у непосредној близини планираног објекта“, прецизирао је Ђуровић.

Он је рекао да су у близини планираног објекта Џудо клуба „Олимпик“ атлетска и трим стаза на Талинама, која испуњава све услове за висинске џудо камп припреме.

Према његовим ријечима, циљ овог пројекта је сигурност у опстанку и развоју џудоа на Сокоцу, олимпијског спорта који је Уницеф прогласио као најбољи за развој психо-физичких вјештина за лица од седам до 21 године живота.

Ђуровић је изразио увјерење да ће приликом обезбјеђивања средстава за изградњу објекта имати разумијевање локалне управе на Сокоцу, града Источно Сарајево, ресорног министарства у Влади Српске и привредника ове локалне заједнице.

Џудо клуб „Олимпик“ основан је у децембру 2017. године, а по броју освојених медаља и учешћа на такмичењима, спада у ред успјешних у Републици Српској.

/Срна/