НАРЕДНА РУНДА ПРЕГОВОРА РУСИЈЕ И УКРАЈИНЕ НА ПОЉСКО-БЈЕЛОРУСКОЈ ГРАНИЦИ

367

Наредна рунда преговора Русије и Украјине биће одржана на пољско-бјелоруској граници, рекао је шеф руске делегације на преговорима Владимир Медински.

Украјинска делегација је саопштила да су Русија и Украјина на разговорима у Припјату идентификовале низ тема о којима су изнијета рјешења, јавља „Спутњик“.

Делегације Русије и Украјине одржале су мировне преговоре у Бјелорусији, у области ријеке Припјат, у близини бјелоруске границе са Украјином.

Предсједник Русије Владимир Путин потписао је указ о специјалним економским мјерама у вези са непријатељским акцијама Запада, а Врховна рада Украјине затражила је извођење мировне операције УН у Украјини.

Петходно је премијер Велике Британије Борис Џонсон разговарао телефоном са украјинском предсједником Владимиром Зеленским и обећао му војну помоћ у наредним сатима и данима, саопштено је из кабинета британског премијера.

И предсједник Француске Емануел Макрон разговарао је телефоном са лидерима Русије и Украјине Владимиром Путином и Владимиром Зеленским.

/Срна/