ЗАПАД ОДГОВОРАН ЗА НАПАД НА КРИМСКИ МОСТ

385

Колективни Запад сноси пуну одговорност за терористички напад на Кримски мост, изјавио је агенцији ТАСС предсједавајући Одбора Државне думе за међународна питања Леонид Слуцки.
Он је Запад назвао „спонзором неонацистичког кијевског режима“.

„Напад на Кримски мост је још један чин државног тероризма кијевске хунте. Истражна комисија пријавила је умијешаност Безбједносне службе Украјине. Медији све више пишу о томе да су у напад били умијешани и агенти британске спољне обавјештајне службе МИ6. У сваком случају, колективни Запад сноси пуну одговорност за овај терористички напад на цивилну инфраструктуру као неко ко подржава и управља неонацистичким режимом у Кијеву“, рекао је Слуцки.

Слуцки је напоменуо да је Врховна рада назвала напад „великим успјехом Украјине“ и предложила одликовање за оне који су се „посебно истакли“.

„Све то само потврђује да се Украјина потпуно претворила у међународни терористички синдикат који надгледају Вашингтон и Брисел“, нагласио је Слуцки.

Он је навео да ће све посљедице терористичког напада бити брзо отклоњене и да ће бити појачане мјере безбједности, те да је то тренутно најважније.

Украјински дронови су током ноћи извршили напад на Кримски мост и том приликом је погинуло двоје људи, а једно дијете је повријеђено. Државни одбор за борбу против тероризма покренуо је кривични поступак након напада.

/Срна/