ТРНОВО- Донирана информатичка опрема вриједности 9.750 КМ

465

Представницима двије мјесне заједнице са подручја општине Трново које учествују у другој фази пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ уручена је информатичка опрема вриједности 9.750 КМ.

Овај пројекат финансирају владе Швајцарске и Шведске, а спроводи га Развојни програм УН /УНДП/ у партнерству са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске, Федералним министарством правде, те са савезима општина и градова.

Пројекат „Јачање улоге мјесне заједнице у БиХ“, фаза два, проводи се у 41 општини и граду у БиХ и у 199 мјесних заједница у којњм учествује и општина Трново са двије мјесне заједнице.

Мјесне заједнице Кијево и Трново добиле су комплетну информатичку опрему за своје канцеларије која се састоји од ласерског мултифункционалног уређаја, десктопа, монитора и таблета.

Осим тога, један сет опреме који, осим комплета, укључује и пројектор са платном и носачем, набављен је за потребе опремања будућег друштвеног центра у општини Трново који се налази на Тргу Срђана Кнежевића 3, саопштено је на веб-страници општине.

Примопредаји опреме су присуствовали начелник општине Драгомир Гаговић са сарадницима, представници мјесних заједница, те представник УНДП-а Керим Жујо.

Начелник општине захвалио је на донираној опреми и истакао да му је част и велико задовољство што је општина Трново дио овог пројекта.

Циљ пројекта је побољшање квалитета живота грађана путем њиховог активног учешћа у доношењу одлука на нивоу мјесних заједница, укључујући одабир приоритета који се имплементирају у њиховим локалним заједницама.

/Срна/