ТРНОВО- Задовољавајућа епидемиолошка ситуација

473

Општински штаб за ванредне ситуације је на данашњој сједници констатовао да је епидемиолошка ситација на подручју општине Трново задовољавајућа. Према подацима Дома здравља Трново од појаве корона вируса до данас потврђена су 54 случаја обољелих, а 258 лица је прошло здравствени надзор.

Настава у Основној школи „Свети Сава“ одвија се редовно и тренутно нема обољелих ученика, а ни наставника. Дом здравља редовно обавља све здравствене прегледе и прати епидемиолошку ситуацију на подручју ове општине. Штаб тражи од надлежних инспекцијских органа појачану контролу  и надзор с обзир на то да се на подручју града Источно Сарајево повећао број обољелих, наводи се у саопштењу.

Из Општине Трново апелују на грађане да се понашају у складу са упутствима Института за јавно здравство Републике Српске, да обавезно носе маске и придржавају се физичке дистанце од 2 м. Из Дома здравља такође апелују на све грађане који осјете прве симптоме болести да се одмах јаве породичном љекару како би се благовремено предузеле терапијске мјере и спријечило ширење вируса.

/Катера/