ТРНОВО- Именовано ново руководство Дома здравља и Туристичке организације

609

На првој редовној сједница Скупштине општине Трново успостављена је већина коју чине СДС, ДНС и СП.

Начелник општине Трново, Драгомир Гаговић је са дневног реда сједнице Скупштине општине повукао приједлог буџета за 2021. годину и приједлог Одлуке о извршењу буџета, након чега су одборници опозиције коју чине СНСД, ДФ, и Демос напустили сједницу.

Предсједник СО Трново Синиша Голијанин /ДНС/ је рекао:

„Грађанима Трнова обећали смо да ћемо радити за интерес свих становника ове општине, тако да смо усвојили приједлог за смањење плата функционера за 10%, на томе ћемо остварити уштеду од 21.000 КМ. Такође, желимо нагласити да је опозиција коју чине СНСД, ДЕМОС И ДФ, била против тог приједлога.“

Усвојен је приједлог за повећање стипендија и стипендирање студената прве године.

Скупштинска већина коју чине преставници СДС-а, ДНС-а и СП-а за в.д. директора ЈЗУ Дома здравља Трново именовала је Стефана Ивановића, док је за в.д. ЈУ Туристичка организација општине Трново, именован Милан Бјелица.

Начелник Трнова Драгомир Гаговић /СНСД/ је истакао да именовање директора није спорно, с обзиром да имају већину у Скупштини, али да је споран начин на који се то ради, јер ће “већ идуће седмице доћи неко из Управног инспектората Републике Српске и рећи да не може тако, пошто тачке које се односе на избор и именовања нису прошле законску процедуру”.

/Вијести Српске/