ОСАМ НОВИХ ИМЕНА НА ЛИСТИ НОМИНОВАНИХ ЗА КУЋУ СЛАВНИХ РОКЕНРОЛА

230

Покојни поп пјевач Џорџ Мајкл, легенда кантри музике Вили Нелсон и реперка Миси Елиот налазе се у групи од осам извођача који су први пут номиновани за Дворану славних рокенрола у „класи 2023“.

Од укупно 14 номинованих, међу новим именима су пјевачице Шерил Кроу и Синди Лаупер, покојни пјевач и композитор Варен Зевон, те рок бендови „Џој дивижн/Њу ордер“ и „Вајт страјпс“.

Међу именима која су раније била међу номинацијама за Дворану славних рокенрола поново су Кејт Буш, „Ајрон мејден“, „Рејџ агеинст д машин“, „Саундгарден“, „Спинерс“ и „Еј трајб колд квест“.

„Ови умјетници створили су сопствени звук који је утицао на генерације, као и на безброј других који су кренули њиховим стопама“, изјавио је Џон Сајкс, предсједавајући Фондације Дворене славних рокенрола.

Како би испунили услове за номинацију, потребно је да су извођачи и бендови објавили први комерцијални албум најмање 25 година прије номинације. Миси Елиот и „Вајт страјпс“ су први пут ове године испунили поменути услов.

У Дворану славних прошле године су уврштени Еминем, „Дјуран дјуран“, Доли Партон, Пат Банатар, „Јуритмикс“, Лајонел Ричи и Карли Сајмон.

Партонова је првобитно изјавила да жели да одустане од номинације, јер сматра да није заслужила такву почаст, али се касније предомислила и придружила се раније уврштеним звијездама кантри музике Хенку Вилијамсу и Џонију Кешу.

Листа ће званично бити објављена у мају, а главна церемонија планирана је у јесен.

/Срна/