ПРИТВОР ЗА ВОЗАЧА ЗБОГ ИЗАЗИВАЊА НЕСРЕЋЕ У ДОЊОЈ ЉУБОГОШТИ

94

Судија Окружног суда у Источном Сарајеву одредио је јуче једномјесечни притвор Милошу Абазовићу који је изазвао саобраћајну несрећу у Доњој Љубогошти код Пала у којој је погинуо новинар Горан Маунага, а четири особе су тешко повријеђене.

Мјера притвора је предложена због бојазни да ће осумњичени, уколико се нађе на слободи, поновити кривично дјело или учинити друго за које се може изрећи казна затвора од три године или тежа, као и да би његово пуштање на слободу, с обзиром на начин извршења кривичног дјела и посљедице, могло довести до нарушавања јавног реда.

Против рјешења о одређивању мјере притвора дозвољена је жалба у року од 24 сата.

Из Окружног суда у Источном Сарајеву саопштено је да се мушкарац чији су иницијали М.А. сумњичи да је починио кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја.

Полиција је 10. марта ухапсила Милоша Абазовића, којем се на терет ставља кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја са смртним исходом, због изазивања саобраћајне несреће у Доњој Љубогошти код Пала у којој је једно лице погинуло.

У саобраћајној несрећи на магистралном путу Пале-Сарајево од посљедица тешких тјелесних повреда преминуо је Горан Маунага /65/, дугогодишњи новинар „Гласа Српске“, „Независних новина“ и Новинске агенције Републике Српске, док су тешко повријеђена четири лица, међу којима је двоје дјеце.

У удесу су учествовали аутомобил „ауди А6“, којим је управљао Абазовић, „хјундаи“ за чијим воланом је био Маунага, те „голф“ којим је управљала Адиса Милавица.

/Срна/