ИСТОЧНА ИЛИЏА-ТРНОВО: У току отклањање посљедица поплава

479

Екипе Цивилне заштите, комуналних предузећа и привредних субјеката уређују корито ријеке Жељезнице и уклањају посљедице поплава на цијелом подручју општина Трново и Источна Илиџа, изјавио је данас Срни вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић.

Он је нагласио да је у току и испумпавање воде из поплављених објеката, као и достављање исушивача и хигијенских пакета угроженом становништву.

Новитовић је навео да је ангажовање припадника ватрогасно-спасилачких јединица града Источног Сарајева највеће при испумпавању воде из поплављених објеката, као и да дио грађана помаже у акцијама уклања посљедица поплава.

Он је рекао да је у току реализација налога које је издао предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић након недавног радног састанка са начелницима општина у саставу града Источно Сарајево.

„И даље важи апел Републичке управе цивилне заштите, Хидрометеоролошког завода и представника Вода Српске да будемо у приправности јер се падавине настављају“, поручио је Новитовић.

Он је навео да су све ријеке у Републици Српској у коритима, али се прати и водостај ријека на територији Федерацији БиХ због падавина које не престају већ пет дана.

Новитовић је рекао да су Сава, Босна и Дрина у порасту, док је Врбас у опадању, али тренутно ниједан водостај није ван редовне одбране од поплава.

„Без обзира на ту чињеницу, апелујемо на све грађане и представнике локалних заједница да се одговорно понашају у оваквој ситуацији, да припреме материјално-техничка средства и људство у случају да на подручју њихових општина буде потребе за ангажовањем не само припадника Цивилне заштите, већ и осталих који су дио система Цивилне заштите“, поручио је Новитовић.

/Срна/