ИСТОЧНА ИЛИЏА- У Болници „Србија“ почела пракса за ученике Средњошколског центра „Источна Илиџа“

137

С циљем боље едукације и образовања будућих медицинских радника у Болници „Србија“ у Источном Сарајеву данас је почела пракса за ученике Средњошколског центра „Источна Илиџа“, за смјерове Медицински техничар и Акушерско-гинеколошки техничар.

„Многи мисле да је школовање у медицинској струци једноставно. Иако се на први поглед чини лако, медицинска школа је врло комплексна и ријеч је о врло захтјевном послу који изискује непрекидно учење и пожртвовање“, нагласила је главна сестра ове болнице, Борјана Петровић.

Она је рекла да без похађања практичне наставе није могуће добити диплому за ову професију и због тога је пракса и организована за ученике трећих и четвртих разреде медицинске школе.

“Један од кључних аспеката стицања знања је практично искуство, како код свих људи, тако и код медицинских радника. У контексту образовања медицинских техничара, теоријско знање је неопходно, али подједнако су важне и вјештине које се развијају кроз практичан рад”, истакла је Јована Регоје, професорица медицинске групе предмета у Средњошколском центру Источна Илиџа.

Она каже да су изузетно захвална Болници „Србија“ што је омогућила пружање практичне обуке ученицима Средњошколског центра „Источна Илиџа“. Ова прилика омогућила им је да примијене своје теоретско знање стечено кроз различите медицинске дисциплине.

“Такође, желимо изразити нашу дубоку захвалност болници на вриједној донацији медицинске опреме за кабинет практичне наставе ученика првог и другог разреда. Ова сарадња између наше школе и Болнице „Србија“ траје већ много година, а посебно нас радује када чујемо хвале о нашим бившим ученицима који сада раде у овој медицинској установи, како од искусних колега, тако и од задовољних пацијената који су корисници њихових услуга”, поручила је Регојева.

/РТВИС/