СОКОЛАЦ- Почела сезона гријања за градско насеље и школе

223

Централно гријање за потрошаче у ужем градском насељу на Сокоцу почело је да функционише данас и у наредним данима испорука топлотне енергије ће тећи постепено, због дотрајалости мреже, рекао је Срни Даворин Ђуровић, вршилац дужности директора Јавног комуналног предузећа „Соколац“ у чијем саставу је и топлана.

Он је нагласио да су, због дотрајалости топловодне мреже, у предузећу одлучили да се топлотна енергије пушта постепено, јер је потребно одзрачивти систем да не би долазило до проблема какви су се дешавали раније.

„Гријања ће за кориснике наших услуга бити, јер нам соколачко Шумско газдинство Романија уредно испоручује основни енергент – дрвну сјечку и вјерујем да ће тако и остати“, поручио је Ђуровић и замолио кориснике за разумијевање.

Он је додао да соколачка топлана у ужем градском насељу загријава скоро 30.000 метара квадратних пословних и стамбених простора.

Ђуровић је подсјетио да је ове сезоне, према одлуци усвојеној на сједници Скупштине општине Соколац, цијена гријања за стамбене просторе 1,32 КМ по метру квадратном, за васпитно-образовне и здравствене установе 1,71 КМ по метру квадратном и за пословне просторе 3,21 КМ по метру квадратном, без ПДВ-а.

Од данас су, како Срна сазнаје, почеле да се загријавају и просторије у Основној школи Соколац и Средњошколском центру „Василије Острошки“, јер ове двије образовне установе имају заједничку котловницу у којој након реконструкције дијела мреже гријање функционише добро.

/Срна/