ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- По 200 КМ за све ученике до петог разреда основне школе

569

Општина Источни Стари Град уручила је по 200 КМ сваком ученику од првог до петог разреда основне школе са подручја ове локалне заједнице, као и пригодне поклоне.

У подручним одјељењима на Хреши и Вучијој Луци у којима се настава одвија до петог разреда основне школе, данас је почела настава за дјецу из Источног Старог Града, а у обје школе уприличен је свечани дочек за првачиће и ученике старијих разреда.

Свчаном обиљежавању почетка школске године присуствовали су предсједник Скупштине општине Владимир Цинцар и замјеник начелника општине Малко Короман, који је ђацима, наставном особљу и родитељима пожелио срећан и успјешан почетак нове школске године, истичући да општинска администрација са руководством стоји на располагању за помоћ и у наредном периоду.

Начелник општине Бојо Гашановић је поводом почетка школске године упутио честитке свим ђацима из Источног Старог Града са акцентом на намлађе који похађају школу у подручним одјељењима, саопштено је из ове општине.

„Из године у годину се боримо да обезбиједимо услове за живот младих људи у нашој општини, посебно да нам раде школе упркос смањеном броју дјеце. Велика је радост свих нас сваког 1. септембра када у школске клупе сједну првачићи, зато имамо и обавезу да дјеци и родитељима помогнемо када имамо прилику“, поручио је Гашановић.

/Срна/