ОДРЖАН ПРВИ МЕНТОРСКИ САСТАНАК У ОКВИРУ ReLOaD2 ПРОЈЕКТА

560

Први менторски састанак у оквиру Јавног позива за предају пројектних приједлога у оквиру пројекта Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2(ReLOaD2), одржан је данас  у просторијама Градске управе Источно Сарајево.

Представници организација цивилног друштва имали су прилику да ментору поставе конкретна питања и продискутују о евентуалним побољшањима пројектних приједлога којим намјеравају да конкуришу за јавни позив, али без уплитања у конкретне пројектне идеје.

На састанку је посебно истакнуто да је потребно да се води рачуна о одговарајућој пројектној документацији, те форми у којој се она шаље.

У наредних неколико дана биће организована још два менторска састанка, како би се представницима цивилног друштва, заинтересованим за учешће у пројекту ReLOaD2, пружила додатна подршка приликом припреме пројектних идеја.

Други састанак са ментором биће одржан у сриједу, 30. марта 2022. године у 11,00 часова, а трећи састанак у понедјељак, 4. априла 2022. године у 11,00 часова у просторијама Градске управе Источно Сарајево.

Записници са менторских састанака биће објављени дан након одржавања на интернет страници Града Источно Сарајево, како би неопходне информације могле да буду доступне и представницима невладиних организација који нису присуствовали састанцима са ментором.

Град Источно Сарајево једна је од 13 локалних заједница у БиХ која учествује у реализацији Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2(ReLOaD2) који финансира Европска унија(ЕУ), а проводи Развојни програм уједињених нација (UNDP).