СКУПШТИНА ГРАДА ДАНАС О ОСНИВАЊУ ПАРКА ПРИРОДЕ „ТРЕБЕВИЋ“ И СТРАТЕГИЈИ РАЗВОЈА

501

Одборници Скупштине града Источно Сарајево разматраће данас Одлуку о оснивању јавне установе Парка природе „Требевић“, те Приједлог стратегије развоја града за период 2023-2029. године.

На дневном реду сједнице наћи ће се информација о Нацрту текста резолуције о правцима даљег развоја града Источно Сарајево поводом 30 година од доношења Статутарне одлуке о организацији Српског града Сарајева.

Скупштина града би требало да усвоји и приједлог одлуке о допуни Одлуке о наградама и признањима града Источно Сарајево, те приједлог одлуке о додјели признања поводом 30 година доношења Статутарне одлуке о организацији Српског града Сарајева.

На дневном реду је и одлука о допуни Одлуке о инспекцијама града Источно Сарајево, а биће разматрана и информација о превентивном дјеловању против злоупотребе дроге и опојних средстава на подручју града Источно Сарајево за 2022. годину.

Одборници би требало да разматрају и приједлог одлука о разрјешењу и именовању чланова управног одбора Туристичке организације града, као и приједлог одлука о именовању вршиоца дужности директора и вршилаца дужности чланова Управног одбора Парка природе „Требевић“.

Сједница Скупштине града Источно Сарајево заказана је за 10.00 часова.