У ПЕТАК ПРОМОТИВНИ ЛЕТ БАЛОНА НА ТОПЛИ ВАЗДУХ

601

Дуго очекивани балон на топли ваздух, једна од највећих туристичких атракција на овом подручју, обавиће свој први, промотивни лет на Брусу, у општини Источни Стари Град, у петак, 18. јуна у 10 часова.

Промотивном лету балона, како је најављено, присуствоваће представници ЕУ, Министарства спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине, представници локалних заједница и туристичке привреде.

Овај нови, атрактивни садржај за који већ влада велико интересовање, обогатиће туристичку понуду и допринијети успјешнијем маркетиншком представљању туристичких потенцијала Источног Сарајева и цијеле регије.

Пројекат „ ENJOY SARAJEVO-ROMANIJA REGION “, у оквиру којег је обезбијеђен овај туристички садржај, подржале су Европска унија и Влада Њемачке у износу више од 200 хиљада евра унутар “EU4Business” пројекта, док његова укупна вриједност износи више од 255 хиљада евра.

Носилац активности је градска туристичка организација „ Јахорина“  са партнерима: Градском развојном агенцијом Источно Сарајево, Привредном комором Републике Српске  и предузећем Станишић д.о.о.

Један од циљева овог пројекта јесте унапређење малих и средњих предузећа, јер ће се повећањем броја туриста повећати и потрошња роба и услуга на подручју града Источно Сарајево.