ЋОСИЋ И МАКОТО СУТРА У СРЕДЊОШКОЛСКОМ ЦЕНТРУ „ПАЛЕ“

354

Градоначелник Источног Сарајева,  Љубиша Ћосић, и амбасадор Јапана у БиХ, Ито Макото, присуствоваће сутра, 7.10.2022. године, званичном завршетку пројекта реконструкције Средњошколског центра „Пале“, који је имплементиран уз помоћ Амбасаде Јапана у БиХ, а посредством Градске развојне агенције Источно Сарајево.

Званична примопредаја биће извршена у 10.30 часова испред објекта Средњошколског центра „Пале“, када ће бити омогућене и изјаве за медије.

Циљ пројекта, који подразумијева замјену кровне конструкције на објекту средње школе, јесте да се обезбиједи адекватно образовно окружење са енергетском ефикасношћу у учионицама за око 630 ученика, запослених наставника и особља средње школе.

Имплементација пројекта почела је у фебруару 2022. године.

Након реализованог поступка јавне набавке, одабрани извођач, фирма „ЛИМОНТ“ с.п. из Источног Новог Сарајева, извршила је замјену постојеће кровне конструкције потпуно новом конструкцијом на бази лима, укупне површине 1772м2. 

Радови на замјени кровне конструкције трајали су од почетка августа до средине септембра 2022. године.

Пројекат је одобрен у оквиру програма бесповратне помоћи малих размјера „Темељни грант помоћи за пројекте људске сигурности“, који непосредно подржава развојне пројекте/активности организација локалних заједница, које дјелују на локалном нивоу у намјери да задовоље основне људске потребе локалних заједница и локалног становништва.

Програм, који је покренула Влада Јапана, имплементира Амбасада Јапана у БиХ, а носилац имплементације пројекта је Градска развојна агенција Источно Сарајево.

Вриједност пројекта је 92.139,15 KM.