ПАЛЕ- Епидемиолошка ситуација изузетно тешка

619

Епидемиолошка ситуација на подручју општине Пале је изузетно тешка, што је посљедица циркулације великог броја туриста на Јахорини, изјавио је помоћник директора за медицинска питања у Дому здравља Пале Предраг Благојевић.

Он је навео да је на овој туристичкој дестинацији боравио велики број људи из околних земаља, што је довело до поновног пораста броја заражених од 20. јануара.

„Сада смо на врхунцу. С обзиром на то да се тестирају само они са најизражајнијим симптомима, број обољелих би могао бити и већи, чак и до 150. Грађани су уморни и ја им не замјерам јер ово траје већ годину дана“, рекао је Благојевић новинарима.

Он је оцијенио да је ово једна врста биолошког рата на који нико није могао бити спреман, те апеловао на грађане да буду одговорни и избјегавају затворене просторе.

Координатор квалитета здравља Дома здравља Пале Небојша Тановић истакао је да је у протекла 24 часа на подручју ове општине забиљежено 14 нових случајева заразе вирусом корона, међу којим је по седам мушкараца и жена.

Он је навео да су заражена четири мушкарца средње доби, два старије и један млађе доби, док је пет жена старије и двије средње доби, истакавши да се они осјећају релативно добро и нико нема већих здравствених проблема.

Тановић је додао да се се очекују резултати 13 лица тестираних на вирус корона.

На подручју општине Пале тренутно су активна 72 случаја вируса корона.

/Срна/