ПАЛЕ- На Палама почињу тродневни „Дани руског филма“

118

Кинотека Републике Српске, у сарадњи са Српским одјељењем Међународног фонда духовног јединства православних народа, организује од вечерас „Дане руског филма“ на Палама.

На програму ће бити три филма новије продукције и то „Небо“, „Од дужности и заклетве не одступај“ и „У подножју висине“, најављено је из Кинотеке Републике Српске.

Фестивал ће бити отворен филмом „Небо“ из 2021. године чију режију потписује Игор Копилов.

Главне улоге тумаче Игор Петртенко, Иван Батарјев, Сергеј Губанов и Марија Миронова.

„У средишту приче су два главна лика – потпуковник Сошников и капетан Муравјов. Два различита лика, двије различите судбине, којима је суђено да се споје у војној бази Хмеимим“, наводи се у саопштењу.

У петак, 28. априла, на програму је документарни филм „Од дужности и заклетве не одступај“ који говори о судбини изузетног архитекте династичких породица царске Русије и краљевске Србије Николају Краснову, архитекти са највише објеката проглашених за споменике културе у Србији.

Филм су режирали Алексеј Буркин и Елена Громова.

У суботу, 29. априла, на програму је филм „У подножју висине“ из 2018. године који говори о седамнаестогодишњем Алексеју, скијашу и спортисти који мора да се суочи са новом реалношћу након што у несрећи остане без ногу.

Главне улоге тумаче Павел Шевандо и Наталија Бергер, а режију потписују Константин Кутујев, Јана Пољаруш и Тамара Цоцорија.

Све пројекције биће одржане у биоскопској сали Културног центра Пале са почетком у 18.00 часова. Улаз за публику је слободан.

/Срна/