СОКОЛАЦ- „Видовдански пјеснички сусрети“ у сриједу, 28. јуна

156

На Сокоцу ће у сриједу, 28. јуна, бити одржани 30. „Видовдански пјеснички сусрети“, на којима ће Повеље ове манифестације бити додијељене књижевницима Душану Зуровцу из Источног Новог Сарајева и Небојши Јеврићу из Београда, саопштено је из Подружнице Удружења књижевника Републике Српске Источно Сарајево.

Према програму ове манифестације под слоганом „Сви наши Видовдани“, учестоваће 13 књижевника Подружнице Источно Сарајево, односно сарајевско-романијско-дринске регије, наведено је у саопштењу за новинаре.

Програм ће почети у сриједу у 11.00 часова, поетским поменом књижевника на соколачком Војничком гробљу „Нови Зејтинлик“, те бесједом о овом спомен-гробљу начелника општине Соколац Милована Бјелице.

На јубиларној вечери „Књижевници заједно“, истог дана у 19.00 часова, у сали општине Соколац, биће додијељене Повеље књижевницима Душану Зуровцу и Небојши Јеврићу.

Бесједе о 30 година „Видовданских пјесничких сусрета“ одржаће књижевници и пјесници Недељко Жугић и Миланко Боровчанин Ромсок.

Организатори ове манифестације су Подружница Удружења књижевника Републике Српске Источно Сарајево, општина Соколац и соколачка Установа за културу „Перо Косорић“.

/Срна/