СОКОЛАЦ- Донирана лабораторијска опрема Средњошколском центру „Василије Острошки“ на Сокоцу

234

Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву донирао је лабораторијску опрему Средњошколском центру „Василије Острошки“ на Сокоцу за извођење вјежби на предмету информатика.

Продекан за науку и предузетништво на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву Младен Бањанин рекао је данас да је, поред опреме вриједне неколико хиљада марака, донирано и десет збирки задатака, које користе студенти прве године овог факултета.

Он је појаснио да Електротехнички факултет тренутно учествује у великом броју међународних научних и стручних пројеката у оквиру којих купује вриједну лабораторијску опрему, а ту се појављују и вишкови које донирају средњим школама.

Према његовим ријечима, циљ је да се млади људи афирмишу да се баве науком, истраживањем и да се опредијеле за Електротехнички факултет гдје могу да се баве техничким наукама.

Бањанин је нагласио да се жели показати младим људима да и овдје могу да стекну знања која су на свјетском нивоу и која су примјењива.

Директор Средњошколског центра Дејан Боровчанин рекао је новинарима да је данас уручена веома вриједна донација јер из ова установе излази четврта генерација гимназијалаца рачунарско-информатичког смјера.

„Овом донацијом Електротехнички факултет је показао да је друштвено одговорна установа“, истакао је Боровчанин и додао да и остали привредни субјекти треба да обрате пажњу на овај потез и помогну средњошколским центрима.

/Срна/