СОКОЛАЦ- Позив грађанима да поводом Дана Републике истакну заставу

265

Општина Соколац позвала је све грађане да поводом Дана Републике Српске – 9. јануара истакну заставе на своје стамбене објекте и поносно и достојанствено обиљеже овај празник.
Из Општинске управе су навели да је обавезно истицање националне заставе на свим установама, институцијама, предузетничким, занатским, трговинским и другим објектима у општини.

„Застава се истиче уочи дана који се обиљежава и то са уличне стране објекта, а уклања први наредни дан иза празника који се обиљежава. Забрањено је истицање прљаве, поцијепане, изгужване, изблиједјеле заставе, као и непрописног облика и димензија“, наведено је у саопштењу, које је потписао начелник општине Милован Бјелица.

Комунална инспекција ће извршити контролу истицања заставе у дане празника и против свих оних који се не буду придржавали горе наведене обавезе, биће предузете законске мјере, навели су из Општинске управе уз напомену да је за непоштовање ове обавезе предвиђена новчана казна.

Република Српска ће 9. јануара прославити Дан Републике и 31 годину постојања. Тај дан ће бити одржан свечани дефиле, први пут ове године у Источном Сарајеву. Дан раније ће бити одржана свечана академија у Бањалуци.

Предсједник Српске Милорад Додик поручио је да ће свечани дефиле и сваке наредне године бити у другом граду, чиме ће се Дан Републике показати као интегративни празник који представља читаву Републику Српску.

/Срна/