СОКОЛАЦ- Све спремно за почетак наставе за 383 ученика

177
СОКОЛАЦ ,28.АВГУСTА/СРНА/- Средњошколски центар „Василије Острошки".

Средњошколски центар /СШЦ/ „Василије Острошки“ на Сокоцу спремно дочекује почетак нове школске године за 383 ученика, од којих 53 у Подручном од‌јељењу ове школе на Хан Пијеску, рекао је Срни директор овог центра Дејан Боровчанин.
Он је навео да су у први разред средње школе уписана 93 ученика од планираних 108, и то 81 у школу на Сокоцу и 12 у Подручно од‌јељење на Хан Пијеску.

Боровчанин је навео да ове године у школи на Сокоцу није било заинтересованих за упис у Гимназију општег смјера, па је од планираних 20, уписано 12 ученика, док су у Гимназију рачунарско-информатичког смјера уписана 24 ђака.

За занимање царински техничар у први разред уписана су 23, а за занимање шумарски техничар 22 ученика у школи на Сокоцу.

Он је додао да је у Подручном од‌јељењу на Хан Пијеску у Гимназију општег смјера уписано 12 ученика од планираних 16, што је за пет ђака више него у прошлој школској години.

Према његовим ријечима, све је кадровски и организационо спремно за школску 2023/2024. годину која почиње у петак, 1. септембра.

Боровчанин је подсјетио да су код СШЦ „Василије Острошки“ на Сокоцу недавно асфалтирани прилазни путеви и тротоари, реконструисан оџак на згради, те урађена прилазна рампа за лица са инвалидитетом, што је донација предузећа „Романијапутеви“.

/Срна/