СОКОЛАЦ- Соколачка дјеца гости града Јагодина

342

Са Сокоца је јутрос отпутовало 50 дјеце у Јагодину гдје ће бити гости манифестације „Јагодинско културно лето“, у оквиру програма културне сарадње Скупштине општине Соколац и Републике Србије.

Предсједник Скупштине општине Соколац Сретко Марјановић рекао је новинарима да овај вид културне сарадње и гостовања дјеце у Јагодини договорен са Миодрагом Капором, генералним секретаром Министарства за рада,запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије приликом његове недавне посјете општини Соколац.

Он је додао да је ова идеја реализована у сарадњи са представницима Удружења ратних ветерана Србије и да су и у Јагодину отпутовала дјеца потомци борачких категорија из минулог рата.

„Дјеца ће боравити три дана у Јагодини и том приликом посјетити Аква парк, Зоолошки врт и Музеј воштаних фигура и надам се да ће ове посјете постати традиционални вид културне сарадње општине Соколац и града Јагодине“, изјавио је Марјановић.

Он је додао да ће дјеца имају бесплатан превоз, те да ће у Јагодини бити смјештени у Дјечијем дому гдје ће имати обезбијеђен доручак, ручак и вечеру.

Са дјецом путује пет пратилаца и љекар, а у делегацији су предсједник Скупштине општине Соколац Сретко Марјановић, одборници Милан Јоловић и Негош Самарџија и предсједник Завичаног удружења „Романија“ Винко Пандуревић.

Након посјете Јагодини дјеца ће се вратити на Соколац у недјељу, 15. августа, у вечерњим часовима.

„Јагодинско културно лето“ је манифестација која се одржава већ 16 година на више локација и траје до 1. септембра.

/Срна/