СОКОЛАЦ- У суботу куп „Биоштица“ у Жуновима

294

У мјесту Жунови код Сокоца у суботу, 25. јуна, биће одржано седмо такмичење „Стрим фишинг куп – Биоштица 2022“ на ријеци Биоштица, рекли су Срни у Удружењу спортских риболоваца „Биоштица“.

Један од организатора овог такмичења Огњен Боровчанин рекао је Срни да су ове године учешће најавили такмичари из Хрватске, Србије, Сјеверне Македоније и БиХ и да се већ пријавила 42, што је максималан број за стазу у Жуновима.

Према програму, манифестација ће почети у петак, 24. јуна, слободним риболовом и тренингом на риболовној стази од 9.00 до 13.00 часова, а од 14.00 до 16.00 часова биће организовано порибљавање дијела ријеке на овој локацији.

У суботу, 25. јуна, у 7.30 часова почеће окупљање такмичара у селу Жунови, а потом регистрација учесника, преглед стазе и извлачење стартних излазака, након чега ће почети такмичење у четири рунде.

Проглашење побједника очекује се око 15.00 часова, а потом дружење, промоција риболовне опреме и слободан риболов на стази, што ће бити настављено и у недјељу, 26. јуна.

Такмичење ће бити према ФИПСЕД правилима у дисциплини риболов предатора вјештачким мамцима са обале.

За најбољих пет такмичара обезбијеђене су вриједне награде спонзора, као и дипломе, медаље и пехари, истакли су у Удружењу „Биоштица“.

/СРНА/