СОКОЛАЦ- Форум о безбједности ученика на почетку школске године

383

На данашњем састанку Форума за безбједност општине Соколац приоритет је дат припремама за почетак нове школске године и питању безбједности дјеце у саобраћају, како би се благовремено предузеле превентивне мјере безбједности.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је да је закључено да ће сви субјекти у области безбједности и образовања преузети своје обавезе, како су то и раније чинили, а да ће полиција обезбјеђивати раскрснице и упозоравати учеснике у саобраћају на обавезу придржавања мјера.

Он је рекао да је стање безбједности на подручју општине Соколац добро, чему је допринијела сарадња свих субјеката, али и самоодговорност грађана у овој локалној заједници.

Бјелица је нагласио да на подручју ове општине није угрожена безбједност лица и њихове имовине, што је плод редовне контроле надлежних у сваком од сегмената заједнице, а побољшању укупне безбједносне ситуације допринио је и постављени видео-надзор у насељеном мјесту.

Командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац рекао је новинарима да је на форуму констатовано да је тренутно стање безбједности на подручју општине Соколац на задовољавајућем нивоу.

„Апелујем на грађане општине Соколац, односно на учеснике у саобраћају да се придржавају свих прописа из области безбједности саобраћаја јер ћемо предузимати све репресивне мјере, поготово по питању паркирања и односа возача и пјешака, како би све протекло безбједно по учеснике у саобраћају, а посебно по ученике који крећу у школу, надамо се, са почетком септембра“, поручио је Шаренац.

Форуму за безбједност општине Соколац присуствовали су представници Полицијске станице Соколац, основне и средње школе и вртића у овом мјесту.

/Срна/