ТРНОВО- Гаговић: Прошле године остварен историјски суфицит, слиједе значајне инвестиције

503

Општина Трново сутрашњи Дан општине и крсну славу – Петровдан дочекује са оптимизмом, с обзиром да је протекла буџетска година била најбоља у послијератној историји јер је остварен суфицит од око 2.100.000 КМ, што ће омогућити реализацију значајних инфраструктурних пројеката на подручју ове локалне заједнице, рекао је начелник општине Драгомир Гаговић.

Гаговић је истакао да је прошлогодишњи планирани буџет био 2.450.000 КМ, а остварен је у износу од око 4.600.000 КМ, тако да је суфицит износио 2.100.000 КМ, што је, како је навео, можда и најбоља буџетска година.

“Тај суфицит ћемо распоредити за реализацију капиталних пројеката на подручју Трнова, а најзначајнија инвестиција биће у водовод на Јахорини од око 1.140.000 КМ”, указао је Гаговић.

Према његовим ријечима, пандемија вируса корона успорила је бројне активности у овој општини, али су ипак реализовани одређени инфраструктурни пројекти мање вриједности.

Говорећи о програму обиљежавања Дана општине и крсне славе, Гаговић је навео да се финалом турнира у малом фудбалу и такмичењем у натезању конопца вечерас завршавају спортске активности које су почеле 30. јуна.

Вечерас ће бити уприличена свечана академија.

Сутра на Петровдан у 9.00 часова биће служена света литургија, након чега ће услиједити ломљење славског колача, литија, затим полагање вијенаца у Спомен соби, на Централни спомоник, споменик из Другог свјетског рата, те на споменик команданту јединице “Бели вукови” Срђану Кнежевићу у Широкарима.

Извор: СРНА