ТРНОВО- Потписани уговори о додјели спортских стипендија

466

Четворо спортиста са подручја општине Трново су данас потписали уговоре о стипендирању, у висини од 150 KМ и биће финансирани из буџета општине. Овим потписивањем општина показује да улаже максималне напоре како би помогла рад ових спортиста.

Анђела Веселиновић џудисткиња клуба „Фамос“ из Источне Илиџе, у категорији до 52 кг у прошлој години постигла је значајне резултате на Првенству РС за сениоре треће мјесто, Првенство РС за јуниоре треће мјесто, Првенство РС за кадете прво мјесто, Првенство БиХ за сениоре освојена два трећа мјеста, Првенство БиХ за јуниоре друго мјесто и Првенство БиХ за кадете прво мјесто, изабрана је више пута за перспективног спортисту града Источно Сарајево.

Виктор Милић кик боксер клуба „Kуле“ из Трнова, у досадашњој каријери освојио је велики број медаља са домаћих и међународних такмичења, вишеструки је првак РС и БиХ, првак Србије, побједник бројних међунардних такмичења, више пута изабран за перспективног спортисту општине. У 2020. години постигао је сљедеће резултате: Првак РС, првак Србије, златна медаља са Гран При БиХ и сребрена медаља са међународног такмичења у Јагодини, а недавно је освојио и златну медаљу на међународном турниру „Трофеј Београда“ у категорији старији јуниори до 57 кг.

Џудиста “Рандорија” Вук Дивљан је током 2020.године постигао завидне резултате Прво мјесто на Првенству РС за млађе сениоре и друго мјесто на Првенству БиХ за млађе сениоре, Првенство РС за сениоре друго мјесто, Првенство БиХ за сениоре прво мјесто, Првенство РС за јуниоре прво мјесто, Првенство БиХ за јуниоре прво мјесто. Успјешно наставља са побједама и титулама. Постао је првак РС за млађе сениоре , а на одржаном првенству Босне и Херцеговине у марту ове године освојио је златну медаљу у категорији до 73 кг и тиме постао првак Босне и Херцеговине за млађе сениоре (У23) и показао да је најбољи у БиХ у свом узрасту.

Футсалер клуба ФK „Жељезница“ из Трнова Ђуро Драговић, као успјешан голман дао је највећи допринос уласку клуба у Прву футсал лигу Републике Српске.

Наченик општине Драгомир Гаговић је пожелио спортистима да наставе низати успјехе како на радост клубова, тако и општине.

/општина Трново/