ИСТОЧНА ИЛИЏА- „Конференција беба“ окупила 141 малишана (ФОТО)

241

Традиоционална „Конференција беба“ у Источној Илиџи окупила је јуче 141 малишана, а начелник ове локалне заједнице Маринко Божовић је поручио да оваквим манифестацијама настоје да промовишу здраве породичне вриједности.

Титулу најмлађе бебе понио је Урош Шаровић, који је рођен прије шест дана, најстарији је био Душан Матић рођен 15. јула прошле године, док је беба са највише браће и сестара Лана Панџић.

Божовић је навео да је ово 16. „Конференција беба“ у овој општини, да су ове године за све учеснике обезбиједили велики број поклона, те захвалио свима који су помогли у организацији.

„Ово је манифестација која на здрав начин промовише породицу и пронаталитетну политику, а локалну заједницу обавезује да из године у годину повећава финансијска средства намијењена за најмлађу популацију, што и радимо“, истакао је Божовић.

Он је додао да ће општина од трећег квартала ове године у пронаталитетну политику уврстити и суфинансирање набавке ауто-сједалица са по 300 КМ.

Божовић је рекао да је за прво рођено дијете у општини у календарској години предвиђено 1.000 КМ, а за свако новорођено 300 КМ.

„Све су то мале ствари које локална заједница може да уради, али много више можемо да урадимо промоцијом здравих породичних вриједности, родитељства, помоћи нашим предшколским установама, основним школама и слично“, истакао је Божовић.

Он је додао да општина спроводи многе мјере када је ријеч о пронаталитетној политици.

Отац најмађе бебе Предраг Шаровић похвалио је организаторе манифестације, истичући да је важно промовисање наталитета и здравих породичних вриједности.

Побједник у такмичењу очева у брзом пресвлачењу бебе је Срђан Средојевић.

/Срна/

фото: Општина Источна Илиџа