ДОДИК СВЕЧАНО ОТВОРИО СВЈЕТСКО ПРВЕНСТВО У АМАТЕРСКОМ БИЦИКЛИЗМУ

489

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик свечано је вечерас у Источном Сарајеву отворио Свјетско првенство у аматерском бициклизму.

Додик је свим такмичарима пожелио да из Источног Сарајева понесу најбоља искуства и да се поново врате јер ће то онда, како је рекао, бити највећа побједа овог такмичења.

Он је захвалио организаторима и посебно поздравио бившег амбасадора Француске у БиХ Ролана Жила који је са супругом присуствовао отварању шампионата.

„Осјећајте се добро“, рекао је Додик и додао да то жели свим такмичарима.

Он је навео да у сваком такмичењу постоје побједници, али да има жељу да у овом побиједе сви.

„У сваком случају и побиједили сте сви окупљајући се овдје у ова тешка времена пандемије. Показали сте да је спорт оно што окупља и привлачи људе и што даје снагу“, поручио је Додик.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић пожељела је вечерас свим учесницима Свјетског првенства у аматерском бициклизму, које се одржава у Источном Сарајеву, добродошлицу у Српску и много среће, уз жељу да одвезу своју најбољу трку.

Давидовићева је на свечаном отварању ове спортске манифестације нагласила да је бициклизам као спорт посљедњих година у експанзији.

„Захваљујући упорности и преданом раду организатора данас у Републици Српској и Источном Сарајеву имамо прилику да угостимо свјетску елиту бициклизма“, додала је Давидовићева.

Она је навела да је Република Српска земља бројних потенцијала, спортских, туристичких, али и људских и пожељела учесницима трке да се једног дана врате као туристи.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је да је велика част имати 1.800 такмичара на Свјетском првенству у аматерском бициклизму колико их ове године учествује на шампионату у овом граду.

„Осим 1.800 такмичара, има и око 1.000 људи из пратећих тимова који ће ових пет или шест дана биоравити у Источном Сарајеву“, рекао је Ћосић на свечаном отварању.

Ћосић је поручио да је Источно Сарајево град добрих људи и добрих домаћина, који ће да промовишу све оно што је Источно Сарајево и што је Република Српска.

Он је изразио увјерење да ће се сви такмичари некада вратити у овај град и као туристи.

Ћосић је у име града Источно Сарајево и општина у саставу града поздравио српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, који је вечерас отворио Свјетско првенство у аматерском бициклизму.

„Желим да поздравим људе из Савеза за спорт и културу, који су довели Свјетско првенство у Источно Сарајево“, рекао је Ћосић.

Директор Свјетског првенства у аматерском бициклизму Владимир Куваља поздравио је све такмичаре, присутне и све оне који су помогли да се овај догађај деси, помињући Олимпијски центар „Јахорина“ и Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

„Када смо 2018. године добили свјетско првенство, нисмо ни сањали да ће то да се деси, а велику захвалност за то заслужује Ролан Жил, тадашњи амбасадор Француске у БиХ. Била је тешка борба да добијемо свјетско првенство, али тешким радом и напором и захваљујући овим људима који сједе испред мене смо то успјели“, истакао је Куваља.

Он је да је јуче био старт на Палама, а данас је вожена трка улицама Источног Новог Сарајева, док се такмичење наставља за викенд.

Куваља је захвалио свима, а посебно такмичарима који су дошли из 60 земаља у Источно Сарајево, у Републику Српску.

/Срна/