ЗАСАЂЕН ЦРВЕНИ ХРАСТ ПОСВЕЋЕН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ

162

Црвени храст, који симболизује живот и посвећен је добровољним даваоцима крви, засађен је данас у Парку Великана у Источном Новом Сарајеву.

У овој активности учествовали су градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, а чланови секције Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије и ученици Основне школе „Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева су у овом парку представили давалаштво крви, уз изложбу промотивног материјала.

„Сигуран сам да већина нас познаје некога ко је и даље са нама управо због могућности да на вријеме добије потребну дозу крви“, рекао је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, истакавши да ништа није вредније од живота и здравља.

Он је додао да је значај свих учесника у овој акцији огроман, због свега што раде за своју локалну заједницу.

„Веома ми је драго што видим да и наши најмлађи  суграђани то препознају и укључују се у овакве активности“, нагласио је Ћосић.

Ученици, који су и полазници Школе енглеског језика „Хелен Дорон“ у Источном Сарајеву, недавно су завршили пројекат чији је циљ оснивање секције регионалног Удружења добровољних давалаца крви, а ове седмице су посјетили и Дом за старија лица у Источној Илиџи.

фото: РТВИС