ЗА ДЕСЕТ МЈЕСЕЦИ 352 ИНТЕРВЕНЦИЈЕ ВАТРОГАСАЦА

341

Припадници Територијално ватрогасно-спасилачке јединице на подручју града Источно Сарајево за 10 мјесеци интервенисали су 352 пута, највише због шумских пожара и када је горјело ниско растиње.

У овој јединици су рекли Срни да су временске прилике ове године због веће количине падавина у љетном периоду погодовале заштити од пожара, али да је највише интервенисано на отвореном.

Било је и више интервенција на стамбеним, али и индустријским и пословним објектима, што су, како наводе ватрогасци, доста изазовније ситуације у којима су угрожени људски животи и материјална добра.

Ватрогасци су за десет мјесеци, између осталог, имали 118 пожара гдје је ватра захватила ниско растиње, 27 шумских пожара, 24 интервенције су биле на стамбеним, индустријским и пословним објектима, девет на помоћним објектима /штале, гараже/, осам пожара је избило на инсталацијама.

Незаобилазне су и техничке интервенције гдје су ватрогасци дали свој допринос, укључујући три лажне дојаве због којих су излазили на терен, 70 асистенција, двије поплаве, шест саобраћајних удеса.

„Све интервенције јединица је успјешно реализовала“, наводе у овој јединици за Срну.

Припадници ове јединице су поред свакодневне интерне, теоретско-практичне и психофизичке обуке, прошли и одређене екстерне обуке у организацији Републичке управе цивилне заштите, обуке спасавања на води и слично. Њихов циљ је да постигну задовољаваљуће знања, вјештине и спремност да би могли да одговоре на све потенцијалне изазове.

Територијална ватрогасно-спасилачка јединица је посебна унутрашња организациона јединица Градске управе која врши заштиту људи и материјалних добара од пожара и других елементарних непогода на подручју града Источно Сарајево, односно свих општина у саставу града.

/Срна/