СЈЕЋАЊЕ НА РАТНИ ПУТ ТРЕЋЕ САРАЈЕВСКЕ ПЈЕШАДИЈСКЕ БРИГАДЕ ВРС

1167

Предсједник Скупштине Града Источно Сарајево Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић присуствовали су данас, на Војничком спомен гробљу на Сокоцу, служењу парастоса и одавању почасти погинулим и умрлим борцима Треће сарајевске пјешадијске бригаде.

Делегације борачких организација и општина Сарајевско-романијске регије, општина и градова широм Српске у којима живе избјегли Срби из општина из некадашње зоне одговорности Треће сарајевске бригада положили су вијенце на Централни крст на Војничком спомен гробљу на Сокоцу.

Након полагања вијенаца за 450 погинулих бораца ове бригаде, у Парохијском дому у порти цркве Светог пророка Илије, одржана је свечана академија о ратном путу ове јединице.

Ово је први пут од потписивања Дејтонског мировног споразума да су се демобилисани борци, породице погинулих и ратни војни инвалиди окупили да заједно присуствују помену и прислуже свијеће погинулим и умрлим припадницима ове јединице.

Почетком 1993. године обједињавањем Вогошћанске са Кошевском и Рајловачком бригадом, те неколико батаљона, настала је у Трећа сарајевска пјешадијска бригада.

Служењу помена погинулим и умрлим припадницима Треће сарајевске пјешадијске бригаде присуствовали су предсједник Борачке организације РС Миломир Савчић и представници политичког и друштвеног живота Сарајевско-романијске регије.