СВЈЕТСКО ПРВЕНСТВО У РИБОЛОВУ СЉЕДЕЋЕ ГОДИНЕ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ НА РИЈЕЦИ ЖЕЉЕЗНИЦИ

1515

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изразио је данас задовољство што има прилику да најави да ће Свјетско првенство у риболову бити одржано у Источном Сарајеву.

„Задовољство ми је да, у име Града Источно Сарајево, најавим одржавање Свјетског првенства у риболову на ријеци Жељезници. Град Источно Сарајево је један од финансијера и институција која ће помоћи у одржавању овог Свјетског првенства“, рекао је Вуковић.

„То је за нас интересантно. Свјетско првенство у риболову, с обзиром на то да ће учествовати 20-ак репрезентација, може допринијети промоцији Источног Сарајева, посебно општина Источна Илиџа и Трново, кроз које протиче ријека Жељезница“, додао је Вуковић.

„Захвалан сам Риболовачком савезу БиХ, а драго ми је да постоји подршка и од ентитетских риболовачких савеза. У реализацији овог пројекта помоћи ће и општине Источна Илиџа и Трново, а посебну захвалност дугујемо српском члану Предсједништва БиХ, г. Младену Иванићу, који је генерални покровитељ организације овог првенства“, истакао је Вуковић.

Предсједник Спортско-риболовног савеза БиХ Ђорђе Клепић рекао је да су припреме већ почеле, извршене су припреме и на самим стазама, а ријека Жељезница је, због своје ширине и приступачности, идеална за ову нову спортску дисциплину.

Клепић је истакао да Спортско-риболовни савез БиХ већ има искуства у организацији свјетских такмичења, те да не сумња да ће ово првенство протећи у најбољем реду.

Према његовим ријечима, у децембру би требало да буду познати сви детаљи око организације; гдје ће бити одржане церемоније отварања и затварања, те који смјештајни капацитети ће бити стављени у функцију.

Предсједник Федералног риболовног савеза и предсједник Извршног комитета првенства Зијад Синановић изјавио је да је ово нова дисциплина у спортском риболову, а ријеч је о лову риба грабљивица са обале.

„Почели смо са малим закашњењем, јер у почетку нисмо знали на којој стази ће бити одржано првенство, да ли ће се одржати у Федерацији БиХ или Републици Српској. То је сада ријешено и мислим да је ријека Жељезница прави избор“, рекао је Синановић.

Подршку организацији Свјетског првенства у риболову пружили су, у име општина, начелник Трнова Драгомир Гаговић и шеф кабинета начелника Источне Илиџе Дарко Берјан.

Свјетско првенство у риболову, у категорији СПИН (лов предатора са обале), биће одржано у Источном Сарајеву од 16. до 20. маја 2018. године. Такмичење ће бити одржано на ријеци Жељезници у мјесту Кијево.

Домаћин првенства је Спортско-риболовни савез БиХ, а суорганизатор СРД Жељезница Источно Сарајево.